בינואר, זיהינו את 10 מגמות עיצוב הפנים שישלטו ב-2020. אמנם חזינו אריחי הצהרה, צורות אורגניות ופרטי קנים, אבל מה שלא יכולנו לחזות היה כיצד מגיפת ה-COVID-19 תשנה את מערכת היחסים שלנו לבית.

בעודנו צופים שבעה חודשים של נעילה, פנינו למעצבים כדי לראות כיצד המגיפה עיצבה מחדש את הפנים שלנו עד כה. מה הלקוחות מתעדפים, ואילו מגמות חדשות צצות כתוצאה מכך? מה שמתברר הוא ש-2020 הביאה להתמקדות מחודשת בתפקוד וגמישות על גבי האסתטיקה בזמן שאנו מנווטים בשגרה חדשה.

1. משרדי פנים כבדים
עבור רבים, העבודה מהבית הפכה מהטבה נדירה למנדט של החברה מכיוון שהמשרדים המסורתיים נותרו סגורים. כפי שמדווחת מעצבת הפנים ג’סיקה הלגרסון, “המשרד שלנו מעצב משרדים ביתיים כבר עשרות שנים, אבל מי חשב שהלקוחות שלנו באמת יעבדו שם – אני מתכוון באמת לעבוד שם, חמישה ימים בשבוע, שבוע אחרי שבוע, חודש אחרי חודש? ”

בעבר, מסביר הלגרסון, רוב הלקוחות שחיפשו משרד ביתי דמיינו את זה כמקום הרבה יותר מזדמן לשלם חשבונות, לבדוק מיילים או לחפש מתכון. כעת, המשרדים הביתיים מצוידים במשטחי עבודה גדולים, כסאות עבודה נוחים ושטח אחסון מורחב כדי לתמוך בשימוש כבד בהרבה.

2. מרחבי למידה מרחוק
עם המעבר של בית הספר לזום גם כן, קיום מספר סביבות עבודה ייעודיות בבית הופך להיות חיוני כדי להפחית את הסחת הדעת. בין אם מדובר בחדר שהוסב למשרד ביתי או פינת למידה מרחוק בשטח גדול יותר, הלקוחות זקוקים למרחבי עבודה ברורים לכל בני הבית.

“כעת, רבים מבינים את הצורך בחלל ייעודי עם גבולות (וכנראה דלתות אקוסטיות מדורגות קול) כדי להשיג עבודה עמוקה”, אומר האדריכל מתיו האפט בפוסט על מה שהוא מתאר כגבול העתידי. “עם זאת, ייתכן שהמשרד הביתי אינו חלל מסורתי גדול מצופה עץ אלון. רהיטים חדשים עשויים לאפשר לחללים הללו להיות יותר כמו חפצים או תרמילים, צפים בחצר האחורית או מחוברים למוסך”.

3. התמקדות חדשה במבואה
כניסות, מבואות וחדרי בוץ זוכים לתשומת לב נוספת בימים אלה, כאשר אנשים הופכים מודעים יותר לשמירה על אזורים סניטריים וחלוקות ברורות בין חוץ לפנים.

“התמקדות מחודשת תושם בספים, כמו המבואה והבוץ – אותם חללים שמאפשרים להיכנס מהעולם החיצון, לחלוץ נעליים ולשטוף ידיים”, אומר האפט. “כמובן, החללים הללו אינם חדשים כשלעצמם, אבל נראה דגש מחודש על העיצוב שלהם. הם יגדלו ויהפכו להרבה יותר פונקציונליים. והבקשה המביכה מאורח להסיר את נעליו כבר לא תהיה מביכה… זה פשוט תהיה הנורמה המקובלת”.

4. עיצוב ביופילי
החל מחלונות גדולים ודלתות הזזה שמכניסות את החוץ פנימה ועד לצבעים ירוקים וטבעיים, עיצוב שמעצים את החיבור שלנו לסביבה יהיה המפתח להגברת הבריאות הנפשית והפיזית בזמן שאנו מתכופפים בבתים שלנו.

“חיבור חזק יותר לטבע בתקופה זו הפך חיוני, במיוחד עבור תושבי הערים”, אומרת המעצבת נינה בלייר. “כדי שהבתים יהיו מקומות מקלט ובטיחות, עלינו לבחור צבעים המקדמים שלום, רווחה, והחיבור הזה לטבע [כמו גם] מרקמים שפחות קשורים לתצוגה ויותר בנוחות ובקוקוון”.

5. שירותים בהשראת מלון
מכיוון שתוכניות נסיעות ונופש עדיין נמצאות ברובן בהמתנה, בעלי בתים מחפשים דרכים לגרום לבית להרגיש כמו מפלט, תוך עדיפות לשירותים דמויי ספא ומקומות להירגע המקבלים רמזים מעיצוב האירוח.

6. מחיצות יצירתיות
כאשר רוב חיי היומיום שלנו מוגבלים לבית, החשיבות של חללים נפרדים לפעילויות שונות ביטתה את עלייתן של תוכניות קומה פתוחות לחלוטין. קירות מסך ומפרידים אחרים יעזרו להגדיר חללים לשימוש גמיש.